Få perfekt hud

Makeupartist Cathrine Aas forteller deg hemmeligheten!

Publisert Oppdatert
L'oréal Paris fokuserer både på lepper og vipper gjennom vårens og sommerens makeup, men vier størst oppmerksomhet til huden med lanseringen av Matte Morphose, en ny matt foundation.

Vakre vipper

L'oréals makeupartist Cathrine Aas demonstrerte bruken av skjønnhetsgigantens vårnyheter på onsdag og kom i tillegg med sine beste tips, blant annet om øyepleie;

- Du tar best mulig vare på øyenvippene ved å bruke en separat øyemakeupfjerner ved siden av å rense resten av ansiktet. Øyemakeupfjerner skal inneholde mer fukt og man unngår at vippene knekker, sier Aas til Kvinneguiden.

Dermed er det smart å bruke en annen sminkefjerner for resten av ansiktet;

- Bruk makeupfjerner for ansiktet og deretter peeling hver dag. Dette holder huden frisk, du unngår den tørre huden som kan komme i kaldt vær, særlig rundt nesevingene, sier makeupartisten.

Perfekt base

Aas synes det viktigste man bør vektlegge når man sminker seg er selve basen i ansiktet;

- En foundation man kan dabbe lett på med fingrene eller en kost og som er matt og gir et jevnt resultat bør være grunnlaget for all sminke. Finn en base som passer deg, som er lett til å påføre og gjør huden matt, sier Aas.

Makeupartisten mener også at man skal bruke fersken- eller aprikosfarger i eplekinnene for en enda bedre base;

- Rosa og rødt kan gjerne bli for mye, og kalde farger bør man helst unngå i kinnene, synes hun.

Vårens makeupfarger

I tillegg til en matt og klar hud, er intense og klare øyne også viktig for mange kvinner. Og nå kan du heldigvis bruke mer enn bare ett lag maskara!

- Det er lov med lag på lag på de øverste vippene, men tre lag holder. Det viktigste er at det ikke blir klumper på vippene, sier Aas.

Makeupartisten er ikke i tvil om hva som kommer til å bli desiderte fargehits på sminken til våren.

- På catwalken ser man alle mulige farger på makeupen, men i min verden er det pastellfarger, peachfarger og intense rødfarger som kommer til å størst fokus denne våren og sommeren, sier hun. Cath220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning