Få huden i balanse igjen

Er huden din i total ubalanse? Ikke fortvil! Farmasøyt og hudforsker gir deg sine beste tips.

Publisert Oppdatert
Dersom du bruker gale produkter på ansiktshuden din, kan dette være med på å skape kraftig ubalanse i huden. Dermed kan du tørke ut huden din som igjen kan føre til tette porer og kviser.

Oppnå balanse

Det kan være en evig, ond sirkel, men det er fullt mulig å få huden på rett kjøl igjen. Farmasøyt og forskningssjef hos ACO, Marie Lodèn, forteller at det først og fremst er viktig å bruke milde renseprodukter.

- Sørg for at du renser ansiktet med en mild rens, gjerne en rengjøringslotion. Prøv også å bytte ansiktskrem. Du kan gjerne bruke en krem med vitaminer, sier Lodèn.

Og for å finne kremen og produktene som passer for deg og en hud som skal tilbake til normalen, er det viktig å sjekke innholdsfortegnelsen på emballasjen;

- Hudens A-B-C er kremer med vitaminer som A,B,C,E. Vitamin D kan huden selv produsere, men øvrige vitaminer bør tilføres huden. Antioksidanter i kremer bidrar til å gi huden den hjelpen den trenger dersom man spiser dårlig eller utsetter huden for et stressende miljø. Glycerin er en annen ingrediens som den tørre huden trenger. Det virker på dypet uten å gjøre skade. En riktig balanse av flerumettede og mettede fettsyrer gir gode forutsetninger for balanse og mykhet, forklarer forskeren til Kvinneguiden.

Hun understreker samtidig at det på sommeren kan være bra med kremer som inneholder solfaktor, men mener at dette er unødvendig på våren, høsten og vinteren.

- Huden trenger sol og vitamin D for å ha det bra, sier Lodèn.

Få bort kviser

Kan du fortelle om den mest effektive måten å bli kvitt akne og kviser på og få huden tilbake til normalen?

- Du må være tålmodig når du behandler huden din, kvisene forsvinner ikke over natten. Salicylsyre er et førstehåndspreparat med svært god effekt på kviser og uren hud. Dette finnes både i løs form og som gel. Vær forsiktig med å bruke fete kremer, og bruk gjerne produkter med glycerol - det er spesielt viktig om du bruker pillemedisin mot akne, råder Lodèn.

Dersom du bekymrer deg for linjer, rynker og for tidlig aldring, er forskerens råd å ikke sole deg så mye at du blir brent. Men du skal også holde deg unna røyk, sove lenge nok, spise næringsrikt og variert og ikke være bekymret!

- Bruk kremer som passer din lommebok og ditt humør! Se på dyre, ekslusive kremer som et kunstverk som kan gjøre deg glad, men som kanskje har mindre innvirkning på huden, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning