Ekspertens sminkefavoritter

Her får du makeupartistens beste makeuptips!

Publisert Oppdatert
Årets mørkeperiode behøver ikke dra deg ned i depresjon. Husk at det er lov å pynte seg i hverdagen, ikke vær redd for å sminke deg, fikse håret og bruke klær med farger du digger.

Partyskimmer

Makeupartist ved Chique.no, Silje Marie Lie, mener for eksempel at du i vinter godt kan gå for litt dypere og mørkere øyenskygger, særlig på fest.

- Da kombinerer du med lette lipglosser med masse skimmer og glitter i! Selv om festsesongen er ferdig, kan du fortsette å prege året med glitter og stas, og dette kan vises også i sminken. Derfor er det nydelig å bruke sminke med stjerneskimmer, glød og glitter for å virkelig pynte seg, tipser makeupartisten.

Hun mener at man kan friske opp hele looken ved å bruke riktig partysminke.

- Dersom man bare har en sort enkel kjole, kan hele antrekket løftes gjennom å bruke glitrende sminke og accessories som matcher! For eksempel kan accessories i gull kombineres med gylne øyenskygger i gull og bronse, sammen med en gyllen gloss. Du kan også matche med mer fargerik makeup om du ønsker å friske opp med farger til den enkle kjolen, gjerne i dyp lilla eller blått, sier Lie.

Et annet av makeupartistens favorittips er body lotion eller body spray med skimmer i, og bruke den i håret, utringningen og på skuldrene.

- Dette gjør deg mer fresh og pyntet til store fester, sier hun.

Gode serier

Lie har flere makeupserier hun sverger til. Hun nevner blant annet Dior, Chanel og Guerlain.

- Disse makeupseriene er av høy kvalitet og inneholder pleiende ingredienser for huden. De har svært god holdbarhet, lar huden puste, og er svært lette å bruke og regulere fargemengden på, sier hun.

Ved foundation og pudder er det svært viktig for makeupartisten at produktene sitter godt på huden uten å gli av i løpet av noen timer.

- I tillegg er det en bonus at produktene også er pleiende for huden med ulike næringsstoffer. Også ved øyenskygger, leppestifter og glosser er det vesentlig at de sitter godt, og at leppeproduktene gir god fuktighet.

- Maskaraen må på sin side kunne gi lange og fyldige vipper uten å klumpe seg, og uten å drysse. Disse ulike kriteriene synes jeg både Dior, Chanel og Guerlain oppfyller, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning