Dropp sminkereglene!

I høst kan du glemme alt du har lært av makeup-regler!

Publisert Oppdatert
Hvis du er lei av gamle sminkeregler som varme farger på mørkere hud til brune øyne, og kalde farger til lys hud og blå øyne, rød farge på fyldige lepper og null eyeliner på dagen, kan du glede deg over høstens trend om å bryte alle regler!

Vær modig!

I høst får du nemlig lov til å ignorere alle regler, og det hotteste du kan velge er en rebelsk 80-talls look.

For 80-tallet er et must både på klær-, sko- og sminkefronten, og skjønnhet handler ikke lengre om å safe. Nå er tiden inne for å eksperimentere med farger du aldri ellers ville brukt, være vågal og tørre å bevege deg ut på utrygt farvann.

Glem alt du har lært av hva som kler deg, enten at du burde konsentrere deg om dine øyne eller dine lepper, men aldri begge deler. Glem alt du har hørt om naturlig sminke som ikke skal synes, glem alt om rette og uskyldige lokker eller at neglelakken må være glossy og perfekt.

Nå skal du rote looken din til så mye du bare orker.

Prøv dette

Du kan for eksempel prøve å sminke øynene dine lyse og intense og kombinere dette med sterk leppefarge, eller omvendt. Farger er kanskje det viktigste denne sesongen, skal vi tro trendeksperter og catwalk-lookene. Noen designere har alltid holdt fast ved at makeup ikke skal ha noen faste regler, i år får designerne jaggu viljen sin.

På catwalken har designere som Marc Jacobs og Gucci brukt makeup som et ekstra tilbehør, de har gjort looken morsom og spennende, en indiduell stil som er klar for nattelivet.
  • Prøv helt svart øyenskygge over hele lokket og få mer dybde i looken ved å duse det svarte med en rund kost i globallinjen. Deretter legger du over et lag med farge som neongrønn eller blå. Hold looken matt og kombiner med røde kinn og semimatt, rød leppestift.
  • Neglene skal heller ikke skinne så mye i høst, istedet skal du gjøre neglene mer spennende, gå for hvilken som helst farge - men hottest i høst er definitivt marineblå eller matt pastellgrønn.
  • En ren og fin hud er alltid in uansett trender, og nå skal du fokusere på kinnben. Du har lov å bruke masse rouge fra eplekinnene og helt opp til hårfestet! La deg inspirere av 70-og 80-talls glamrock albumcover og kikk på Chloè-catwalken fra 2009. Dekk huden med mattende, transparent pudder, deretter legger du på litt mattende skyggepudder langs kinnbena, under haken og lett over panne og neserygg. Det kan få deg til å se yngre ut og gi en illusjon av å "trekke opp" ansiktet mer.
  • Ikke glem å bruke highlighter , i kremform eller i løspudderform. Legg det på kinnbena, nedover neseryggen og på de innerste hjørnene av øynene og rett over leppene. Om du tar på for mye, kan du blande litt gjennomsiktig pudder over.
  • Vi har mange ganger nevnt at løse, slappe krøller er det hotteste i høst. Du kan også rocke denne looken opp til det mer ekstreme og satse på skikkelig permanent! La deg inspirere av 80-tallssekvensen i for eksempel den nye "Sex-og singelliv"-filmen.
80-talls-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning