Den viktigste sminken nå

Hva bør alle festklare jenter ha i sminkevesken? En rå øyenskygge!

Publisert Oppdatert

Hvis du skal gjøre én investering for årets julebordsminke, så er det å skaffe deg en ny øyenskygge!

Øyenskygge er nemlig det enkleste virkemiddelet for å skape et helt nytt uttrykk. Men, her gjelder det derimot å ha kontroll på påføringen. Her får du den amerikanske makeupartisten Kim Whites øyenskyggetips:
 

Skyggelegging
  • Ikke tving skyggene til å passe sammen. Når du bruker mer enn én skygge, bør du forsikre deg om at skyggenes farge blander seg sammen på en naturlig måte. Her er en rund dusekos et must! Er du usikker på hvilke farger som passer sammen kan det lønne seg å kjøpe en palett.
  • Ikke overdriv! Når du har sminket en sotet look er det en fin linje mellom sexy og blåveis. Sørg for at du ikke krysser denne linjen. Påfør
skyggen med gode koster, helst i en rund form med en slags vinge i ytterhjørnene.
  • Vil du ha en mer intensiv og sterk look, skal du bruke fuktige børster som du enten sprayer på litt fuktighetsspray på, eller fukter med litt vann. Vil du ha en skinnende look kan du gjerne legge litt gloss over.
  • Ikke bruk kremskygge uten å bruke en øyeskyggebase. Du trenger en skikkelig grunning selv om det er kremskygge du legger på. Avslutt gjerne med litt mattende pudder på toppen for at skyggen skal holde lengre uten å stripe.
  • Jobb med det du har og gi hele lokket oppmerksomhet. Har du store, vakre øyne kan du la de skinne ekstra mye med skimmerskygger. Mandelformede øyne ser flott ut med skygge som er konsentrert langs den øvre vippekanten.
  • Prøv noe annet enn brunt. Det finnes utallige andre skyggefarger som du kan bruke i hverdagen, uten at resultatet ser ut som et tivoli. Hvorfor ikke leke deg mer med fersken, indigo eller kobberfarger?
  • De naturlige oljene på lokket spiser mer enn gjerne opp skyggen din. Det er her en god primer kommer inn. Før du legger på skyggen, bruk litt øyenskyggeprimer på lokket samt litt gjennomsiktig mattende pudder før du legger skyggen. Da sitter skyggen bedre, og du unngår striper.
  • Ikke glem å riste kosten litt før du påfører skyggen på øynene dine. På den måten havner ikke ekstra øyenskygge på kinnene dine. Påfører du en veldig mørk skygge, er det også lurt å holde et lite papirstykke under øyet med den hånden du ikke bruker, så fanger du opp eventuelle rester som faller av under påføringen.

  • Kilde: Magasinet Elle
 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning