Buksene du kan puste i

Avslappet og kul på samme tid. Vi gir deg stylingtipsene!

Publisert Oppdatert
Sigarettbuksene er tidløse og sexy, og passer til absolutt alle anledninger, men av og til er det deilig å kunne slippe magen skikkelig ut, puste avslappet og samtidig være stilfull, kul og lekker.

Og denne sesongen har du så definitivt muligheten til det.

Nå skal du nemlig kunne variere stilen slik du ønsker ved å bytte ut buksene. Er du glad i jeans eller svarte skinnypants er det på tide å skifte litt fokus. Hvorfor ikke prøve helt andre bukser når butikkene bugner over av dem akkurat nå?

Chinos

En tidløs variant av buksen er den røffe og samtidig sexy chinosen. Den kan du parre med det meste, alt etter hva slags look du er ute etter. Chinosen finnes for det meste i kamelfarge, svart, grått, marineblått og brunt.

Les også: -Ingen burde gå i sort

Les også: Her er vårens fargetrender

Les også: Buksene vi ønsker ossMen denne våren og sommeren vil du også se pastellvariantene samt de knallfargede chinosene. Valget er ditt, men her får du noen lette stylingtips:
 • Du varierer looken ved å rulle opp bena på chinosen slik at anklene synes over ballerinaskoene til våren. Akkurat nå er det kaldt i luften, da kan du gå for knestrømper under dersom du liker looken. Kombiner med ankelboots for en sexy look.
 • Gå for en feminin bluse, gjerne transparant på toppen slik at du skaper balanse mellom det feminine og det mer avslappa. På jobb passer det også bra med en litt mer formell skjorte med krage.
 • Bruk gjerne en strikket flettegenser sammen med buksen når det er kaldt, det gjør stilen avslappet og kul på samme tid.
 • Du kan bruke hvilken som helst jakke til, men det er fint å markere livet slik at du skaper en mer feminin siluett. I vinter kan du prøve en parkas med snøring i livet, til våren kan du gå for en trenchcoat eller en kortere denimjakke.

Harembuksen

Etter at buksene med det vide skrittet kom inn i motebildet, ser de ikke ut til å forsvinne bort med det første. Vi er langt forbi perioden hvor MC Hammer var den eneste som rocket disse buksene. Nå ser du både sexy, avslappet og selvsikker ut i harembuksen - vel og merke så lenge du kombinerer de med det riktige tilbehøret.
 • Pass på at bena er smale slik at leggene dine kommer frem og du viser deg fra din feminine side. Finn derfor en harembukse som ikke er vid helt nederst.
 • Gå gjerne med loafers, ballerinas eller sandaler hvis du drar til parken om sommeren. Skal du på byen er det derimot mer passende å kombinere buksen til pumps slik at du kommer opp i høyden og får en slankere og mer glamorøs siluett.
 • Også her lønner det seg å gå for en mer tettsittende topp for å skape en god balanse mellom det smale og det vide. Overkroppen vil også se lenger og slankere ut om toppen er ettersittende sammen med den vide buksen.
 • Her passer det med en kort jakke som er figursydd, gjerne en mindre formell blazer eller en trangere skinnjakke til.

Mønsterbuksen

Dette er buksen som kommer for fullt denne sesongen. Enten du velger en bukse med blomsterprint, ruter, striper eller orientalsk print - buksen skal synes! Tenk at buksen din skal skille seg ut i mengden. Hva slags stil du skal ha, velger du selv.
 • Ønsker du å skape perfekt balanse, gå for en helt enkel topp i én farge slik at looken ikke blir kaotisk.
 • Synes du derimot at "mismatching" er tingen, gå for en topp med kontrastfarger eller kontrastmønster.
 • Mønsterbuksene passer nok aller best i festlige anledninger hvor stemningen er løs og ledig.
 • Plukk opp en av fargene i buksen og kombiner en matchende jakke. Er buksen vid, gå for en figursydd jakke. Er buksen smalere, kan det passe med en videre parkas eller en lenger og rett blazer.

Plissering og høyt liv

Buksene med plisseringer foran ved buksesmekken er superhot akkurat nå. Dette gir et svært feminint uttrykk, samtidig som det virker flatterende på formene ved at du ser slankere og nettere ut.
 • Fordi det høye livet og plisseringene skaper en spennende detalj på buksen, sørg for at dette vises i antrekket ditt. Dermed er det kult å bruke en topp som du stapper ned i buksen.
 • Synes du det er litt skummelt å gå med toppen ned i buksen, kombiner dette med å ta en cardigan over slik at du ikke avslører fullt så mye - samtidig ser ikke rompa så lang ut bak!
 • Framhev livet så godt som mulig. Gå for et smalt belte rundt livet ditt, og en bukse som fremhever det smaleste partiet rundt livet.
 • Buksen kan kombineres med det meste av sko, enten loafers for en avslappet look, pumps for en tur på byen eller ankelboots for en glamorøs hverdagslook.


Chinos380.gif Harem380.gif Monster380.gif Plissering380.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning