Brun til julebordet

Litt ekstra glød og farge i huden får kjolen til å se ekstra fin ut. Slik gjør du det!

Publisert Oppdatert
Tidligere har vi nevnt at det er in å være blek nå, og denne trenden vil faktisk fortsette utover vinteren og frem til neste vår og sommer. Om du allikevel elsker den ekstra gløden under solpudderet, kan du påføre litt falsk brunfarge.

Her er våre tips!

Bruk tid

Når du har dusjet deg, barbert deg på bena og under armer, skrubbet hele kroppen godt og deretter påført bodylotion og fuktighetskrem - da er det tid for å påføre den falske brunfargen!

Her er det viktig å bruke tid. Om du er for rask med påføringen blir resultatet sjelden bra. Gjør det derfor sakte, forsiktig og nøye. Det er lurt å påføre om morgenen slik at du ikke får for mye farge på sengetøyet, men mange liker å sove med fargen og våkne opp brunere.

Riktig skygge

Pass på at du skaffer deg en selvbruner som kler din hudtone. Har du lys hud, bør du starte med en lys og lett selvbruner, er du mørkere kan du begynne med en mørkere variant.

Dekk alt

Ikke vær redd for å bruke mye, sørg for at du har dekket alle områder du skal ha ekstra farge på. I tillegg er det viktig at du gnir godt innimellom tær og fingre slik at det ikke blir rare skiller her. Ikke glem siden av kroppen din og under armer og bak rundt håndleddene. Selv om fokuset helst skal være på ansikt og ben er det viktig å sørge for at du ikke får synlige skiller. Dus og smør ut så godt du kan.

Jevn farge

Ekstra nøye bør du være rundt knær, ankler og albuer, på grunn av at huden er skrukkete blir disse områdene lett for mørke. Ha litt vann på et håndkle og tørk lett av disse områdene etterpå. Alternativt kan du blande selvbruneren med litt bodylotion på disse områdene. Unngå oransje øyenbryn ved å gni en q-tip med vann over. Tørk etterpå så vannet ikke renner nedover ansiktet.

Vask hender

Med én gang du er ferdig må du vaske hendene dine nøye. Skrubb håndflater og litt på håndleddene selv om du har påført fargen nøye her, prøv å jevne det ut da fargen ofte blir sterkere her. Vask deg spesielt godt rundt negler og mellom fingrene. La selvbruneren tørke lengst mulig slik at du kan kle på deg uten å være for fuktig.

Ta vare på fargen

Virketiden varierer fra produkt til produkt, men de fleste selvbrunere utvikler seg i løpet av noen timer. Ønsker du en mørkere farge kan du påføre flere lag. Hårfjerning som barbering og særlig voksing gjør at fargen forsvinner raskere, så sørg for å fjerne hår på fohånd.

Glødende

Dersom du ønsker deg en umiddelbar glød, finner du mange produkter som gir deg fargen med én gang. Dette gjør det også lettere å se hvor du har smurt kremen.

Beskytt selv

Ikke glem å beskytte huden din om du skal til solfylte strøk i julen. At du er brun betyr ikke at solens UV-stråler ikke vil angripe deg like sterkt som ellers, og du bør bruke solkrem med minimum faktor 15. Lotion2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning