Mørke, fyldige og vakkert buede vipper er kronen på verket på enhver make-up look. Nesten 50 prosent av kvinner fra 20 år og oppover bruker maskara daglig, i følge en undersøkelse gjennomført av Nivea. Maskaraen har blant kvinner mellom 30 og 40 passert leppestiften som favoritt blant sminkesakene.

Fjern sminken

Den nye trenden er ekstra holdbare og vannfaste maskaraer med langvarig effekt i forskjellige farger. Med disse maskaraene blir hver øyevipp omgitt av voks, polymerer og pigmenter.

- Med en diameter på tre millimeter er øyevippene tre ganger så tykke som håret vi har på hodet. Likevel er ikke vippene så solide at de tåler alt. Øyevipper har en levetid på omtrent 90 dager, og med feil pleie kan de bli ødelagte, sier sier Julia Eckert, forskningsleder og produktutvikler hos Beiersdorf i en pressemelding.

Hun forteller at øyevippene må behandles varsomt;

- Uansett hva klokken er når du legger deg, må du fjerne øyesminken. Hvis ikke, risikerer du å skade øyevippene og å få irriterte øyne, sier Eckert.

Vanskelig og vannfast

Vannfaste og varige maskaraer legger seg godt rundt vippene og gjør det ekstra vanskelig for øyesminkefjernere å hamle opp med dem.

I tillegg er området rundt øynene sensitivt og utsatt for fine linjer i tidlig alder. Om du gnikker og skrubber for mye her, vil dette gjøre huden irritert og i verste fall gjøre den sår, rød og tørr.

Her gjelder det å være forsiktig når du fjerner øyesminken:
  • Bruk en skånsom makeupfjerner som samtidig er effektiv slik at du slipper å skrubbe på øynene.
  • Påfør makeupfjerneren med en bomullspad, og rengjør forsiktig øyeområdet fra innerst i øyekroken og utover.
  • Om det er vanskelig å fjerne sminken, er ett triks å holde bomullspaden med sminkefjerneren over øynene i ett minutt før du stryker den forsiktig over øynene et par ganger.
  • De beste sminkefjernerene skal løse maskaraen lett opp og fjerne den lett. De skal heller ikke etterlate en fet hinne på øyepartiet.
Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!