Det er herlig å starte morgenen med en kopp kaffe, men det er dessverre ikke bare heldig å helle i seg den varme drikken.

Drikker som virker oppkvikkende på kroppen, for eksempel brus, energidrikke og kaffe kan gjøre blodkarene mindre slik at mindre væske trenger gjennom huden din. Dermed vil huden bli dehydrert, noe som gjør at man kan få synlige rynker mye tidligere enn man ellers ville fått.

Les også: Kvisekrise?

Les også: VI TESTER: Kroppspeeling

Les også: Pigmentflekker og behandling- Ved øyeområdet er huden svært tynn og skjør, derfor vil dehydrering bli ekstra tydelig og synlig her, sier den amerikanske dermatologen Ranella Hirsch til nettstedet Cosmopolitan.com

Det samme gjelder for alkohol, men det hjelper å spise samtidig. Er du tom i magen mens du drikker alkohol vil du kunne bli enda mer dehydrert enn hvis du sørger for ha et godt måltid innabords først.
Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!