Se for deg blå himmel, turkist hav og duvende blomsterenger. Sett på et par skulderstropper, og vips har du årets kjolemote.

- De romantiske, duse og utvannede blomsterprintene har funnet veien til vårens kjoler, opplyser moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck.

- Fargemessig er det mye duse pastelltoner, offwhite, hvitt eller hudtoner, samtidig som man ser mye vannfarger av turkis- og blåtoner, fortsetter hun.

Kjolemoten preges også av futuristiske elementer.

- Både florlette chiffonstoffer og tykkere materialer har et skinn av metalliske toner som gull, kobber og sølv, forklarer Badendyck.

- Formmessig ser vi asymmetriske snitt og skjæringer, noe som henspiller på 80-tallet. Med 80-tallsstilen kommer også de mer ettersittende minikjolene og bandasjekjolene. Flere designere har lekt med utskårne partier, der huden sniker seg fram, tipser hun til dem som ønsker å kjenne sommerbrisen mellom kjolestykkene.

Og dersom du ikke føler deg komfortabel med å ikle deg verken blått hav eller søte blomster, kan du trøste deg med at kjolen denne sesongen får hard konkurranse av buksedressen.

- Buksedressen er et fint og oppdatert alternativ til aftenkjolen om du skal på fest, sier Badendyck.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!