Stikkordene er ferskenfarger, rosatoner og en knall maskara.

Kvinneguidens makeupekspert, makeupartist Mette Langseth viser deg hvordan!

Se videoen her!Base på huden

- På sommeren bør man bruke en base i ansiktet som gir minst mulig dekke. Bruk kun der du trenger det, for eksempel concealer rundt øynene, sier Langseth.

Solpudder gir glød og highlight på en solbrun hud, men bruker du det i front kan det gi et litt svett uttrykk.

Øyenskyggen

Etter underlaget begynner du med øyenskygge, legg base på øyelokkket for en edgy look. En lakserosa tone i kombinasjon med en skimrende oransjetone er lekkert til brun hud.

Bruk gjerne et tykt lag med skygge, som du duser ut i kantene.

- Du kan få et fint resultat av å blande forskjellige øyenskygger og legge de lag på lag. For en mer intens look blander du med et "shine and fiks"-produkt, du kan også bruke vaselin og vann for å få sterkere farger, ved å gjøre kosten litt våt.

Se flere videoer her!


Skal du bruke knallfarger på øyelokkene er det et par regler som gjelder:

- Du kan bruke de fargene du vil, men legg kun på lokket og ikke under øynene. Grønn maskara gjør looken skikkelig knæsj. Velg om du vil bare ha maskara på øvre vipper eller både oppe og nede. Turkis liner langs øvre vipper gjør at øynene kommer bedre frem, forteller Langseth.

Les mer på Mettelangseth.no!

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!