At allværsjakker ikke er verdens mest estetiske plagg kan de fleste enes om. Fargerikt stoff som lager irriterende svisjelyder når armene stryker langs jakkesidene, snorer i livet og rundt lårene, som hvis de strammes gir et stort vomsete brystparti, etterfulgt av en stoffbolk som poser seg over underlivet før neste strikk klamrer seg rundt lårene.

Praktisk vs elegant

- Allværsjakke er jo så praktisk! sier tilhengerne. Men er den nå egentlig det? Når vannet renner nedover bolken over rumpa og inn mot buksestoffet på lårene, slik at fuktigheten langsomt brer seg ned mot knærne og oppover under jakka?

- Hvis man leter litt, finnes det mange fine alternativer til det vanlige, trauste regntøyet, sier moteansvarlig i Det Nye, Vibeke Stiansen.

Ja takk, begge deler!

- Denne sesongen er det mye fokus på blanke overflater. Anledningen er derfor perfekt til å ta i bruk trenchvarianten av regnfrakken, både i regnvær og ellers.

På føttene tar du selvfølgelig støvler.

- Støvleutvalget har eksplodert de siste årene, og de fargerike støvlene er fremdeles populære. De gamle slagstøvlene er også tilbake i bildet etter at Kate Moss ble avbildet i klassiske Hunter-støvler. I tillegg har man fått mer feminine støvler med høye hæler og smalt skaft. Trenden i år er rett og slett veldig forbrukervennlig - det er ingen grunn til å gå rundt i verken våte støvletter eller stusselig regnjakke.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!