Dersom du digger jeans kommer du trolig til å digge en av sesongens største trender - denimmoten. Det som er ekstra morsomt med trenden er at man veldig gjerne kan ikle seg den fra topp til tå, men du bør passe på et par ting.

Mørk og lys denim

- Lys denim fra topp til tå kan lett bli corny. Det ikke bli slik, men det er en risk man tar, mener Nadia Kandil ved This Is PR.

Hun synes derimot at du kan bruke mørk denim fra topp til tå.

Les også: Klar for bar mage?

Les også: Søt i pastell

Les også: Gå for to farger- Dobbel-denim, miksen mellom lys og mørk, er også veldig trendy og har vært det i mange sesonger, så dette kan man også teste, sier hun.


Nytt i år

Akkurat nå vil vi se mye tynnere denim enn det vi har sett på plagg tidligere.

- For eksempel skjorter, blazere og dressbukser kommer i tynnere tøy. Det aller nyeste er denim som er gradvis farget, altså som går fra mørk til lys og vice-versa. Også batikkfarget denim i blått og andre pastellfarger kommer til å bli stort fremover, sier Kandil.

Såkalt Patchwork, påsydd denim på denimstoff i annen farge, vil fortsette også denne sesongen.


Kombiner med dette

Om du ikke ønsker å bruke denimfargen på hele antrekket, har du selvsagt muligheten til å bryte opp med andre farger som går godt til stilen. Kandil mener at det beste er at denim passer med absolutt alt.

- Men om våren og sommeren kan det være fresht å bryte opp med pasteller som kommer sterkt denne sesongen. Også havets farger er veldig riktig akkurat nå. Sats på lavendel, lyserosa, lysegul, turkis, lyseblå og kongeblå, tipser hun.


Inspirasjon

Om du ønsker ekstra inspirasjon til å kle deg kan du alltids ta en titt på kjendisene, som ofte ligger langt fremme på motefronten.

- Joan Smalls i Isabel Marant-skjorten har sirkulert lenge. Norske Celine Aagård kler seg veldig ofte i dobbeldenim og gjør det på en kul måte. De siste dagene har vi sett henne i både rosa batikkfargede jeans, lyserosa pastelljeans og blå batikkfargede jeans, tipser Kandil.Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!