Sort er fargen som alltid er aktuell fordi den er nøytral og evig klassisk. Det mener Mia Thorso ved Polhem PR:

- De dagene der alt annet føles feil er et helsort antrekk alltid en livredder. Alle føler seg vel i sort, det er en slankende farge og i tillegg en farge det er lett og dresse opp og ned med forskjellig tilbehør, sier hun.

Les også: Varm OG fin

Les også: Hot i riktig kåpe

Les også: - Norske jenter på motetoppenSå dersom du trodde at et helsort antrekk er kjedelig, tok du grundig feil. Hvorfor ikke starte det nye året med å teste ut looken? Vi gir deg stylingtipsene for 2012!Teksturmiks

- Personlig liker jeg kjempegodt helsorte antrekk med plagg i forskjellige teksturer, sorte skinnbukser med en stor, grovstrikket ullgenser er aldri feil, sier Thorso.

I tillegg er sort en fantastisk basefarge å ha i garderoben.

- Alle burde ha disse plaggene i garderoben; en skinnjakke, en blazer, jeans som sitter perfekt,et blyantskjørt, skinnbukser, lekre støvletter og pumps, en klassisk kåpe og ikke minst den klassiske, lille sorte kjolen.

Sort for alle

Stylisten mener at alle kan gå i sort, og at det til og med er ekstra lekkert til nordisk, vinterblek hud.

- Alle kan gå i sort, men det er jo selvfølgelig et personlig valgt om man føler seg vel i sort eller ikke. Det er vakkert til vinterblek hud, men dersom du føler deg for blek til å gå med sort, kan du alltids jukse deg et par nyanser brunere med en god selvbruner. Litt frisk rosa rouge i kinnene er også kjempelekkert, tipser Thorso.

Sprit opp

Hvis du er redd for at et helsort antrekk skal bli kjedelig i lengden, skal du vite at mulighetene er mange. Her starter du med å tenke tekstur på plaggene.

- Ved å blande forskjellige teksturer på plaggene blir antrekkene kjempespennende. Bland ull med skinn, silke med blonder og bomull med pels, tipser Thorso og fortsetter;

- Det finnes ingen regler for hva som er lov, bare husk å ta hensyn til din egen kroppsform, med en gang du føler deg vel i klærne du har på deg, stråler du av selvsikkerhet og alt blir finere på deg.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!