Antrekk: Pent

Det er høysesong for julebord og andre arrangementer som krever pent antrekk. Tipsene får du her!

Publisert Oppdatert
Vi har bedt kleskjedene komme med sine forslag til hva du bør stille i.

Blomster fra H&M

Kine Dreyer, PR-koordinator, H&M:

- Jeg har valgt ut en kjole fra designerkolleksjonen Lanvin for H&M, som lanseres 23. november. Kjolen er i en vakker farge, med et unikt snitt og blomstermønster. Kjedet gir en liten edge til antrekket, og de høye hælene gjør beina litt lengre. Ellers er det obligatoriske plagget for denne vinterens festsesong smokingjakke for herre og snippkjole for dame. Snippkjolen kan brukes med et langt skjørt, over en enkel partykjole eller til et par jeans.

Kommentar fra Kjersti Staarvik, moteekspert i KK.no:

- Lanvin og designer Alber Elbaz er kjent for fargerike og litt fluffy kolleksjoner, og Lanvin for H&M er ikke noe unntak. I dette antrekket blir man garantert ikke veggpryd på julebordet. Den blomstrete kjolen med volanger er perfekt for dem som har en slank og litt gutteaktig kropp, og gjerne vil gi inntrykk av mer former. Til en såpass «voldsom» kjole kan man gjerne begrense tilbehøret. Jeg ville gått for svarte pumps og matchende clutchveske.

Les også: Plettfri partysminke

Les også: Høstlige hverdagsantrekk

Les også: Fiks håret kjaptBrokade fra Lindex

Hanne Wergeland, stylist og PR-ansvarlig, Lindex:

- Vi har hentet fram brokadekjolen i gull og svart, siden brokade er en av høstens store favoritter. Her kan man bli festens midtpunkt når alle andre går i svart. Vi har kombinert den med den svarte «herre»-blazeren for å røffe opp kjolen. Store smykker er også viktig denne sesongen. Chanel-inspirert veske og høstens store «it»-plagg, nemlig hatten, gir antrekket en ekstra edge.

Kommentar fra Kjersti Staarvik, moteekspert i KK.no:

- Brokade er et sikkert kort i høst, og gull og svart er et fint utgangspunkt for et antrekk som kan dresses både opp og ned. Kjolen er såpass pyntet at den fungerer på alle sesongens fester, og det er praktisk for dem som shopper på budsjett og holder seg til én kjole gjennom julen. Hatten og den svarte blazeren gjør at antrekket blir mindre stivt, noe som passer på et avslappet julebord. På nyttårsaften kan man bruke samme kjole med gullsko, oppsatt hår og store øredobber.

Kroppsnært fra Cubus

Merete Petterson, PR-ansvarlig, Cubus:

- Julebordstrenden i 2010 er kroppsnær og fasongsydd. Du skal se überkvinnelig ut i år. Bruk gjerne materialer som lurex, blonder, chiffon og sateng. Fargene er metallisk, svart og pudder. Match looken med statement-accessoirer som clutchveske og lekre ringer.

Kommentar fra Kjersti Staarvik, moteekspert i KK.no:

- Det geniale med enkle kjoler som denne er at de passer til nesten alt og kan dresses både opp og ned. Metalliske varianter trenger egentlig ikke så mye tilbehør; jeg ville gått for fløyelspumps og en Chanel-inspirert skulderveske. Men kjolen blir også kul med et stort halssmykke og mønstrede strømper, som vi ser mye av i høst. Den smale fasongen gjør at slike kjoler passer best for dem som liker å fremheve figuren sin. Vil man likevel skjule litt, kan det fungere med en lang blazer over.

Glamorøst fra KappAhl

Annelie Lindwall Brunsvik, motepresse-ansvarlig, KappAhl:

- KappAhl har satset på en en glamorøs, sexy stil, med fokus på «den lille svarte» og kjoler som denne med abstrakte mønstre. Smykker og annet tilbehør er et «must» for å fremheve den glamorøse stilen. Store halskjeder, gjerne lag på lag, eller store ringer er med på å fremheve «den lille svarte». Ellers ser man mye blonder, på både topper, kjoler og strømpebukser.

Kommentar fra Kjersti Staarvik, moteekspert i KK.no:

- Dyreprint og abstrakte mønstre holder seg i motebildet, og kjoler som denne står fram i seg selv, uten at man trenger så mye tilbehør. Det kan nemlig fremstå som rotete, så unngå mønstrede strømpebukser og for mange farger i accessoirene. Røffe, høyhælte pensko eller skoletter, gjerne med nagler, og en stor ring holder i massevis for å skape en kul look til dette antrekket, som passer for dem som har en litt laidback og tøff, men samtidig sexy stil.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning