HUDEN FØRST: Makeupartist Ida Engstrøm syns det er viktig med et sunt grunnlag før man legger sminken. FOTO: Linn M. Rognø

SMARTE LØSNINGER: Line Alm, produktsjef for bareMinerals, anbefaler blant annet å starte med øyesminken først hvis man skal legge en sotet makeup. - Deretter legger jeg foundation på ansiktet, sier hun. FOTO: Privat.

Festsesongen er i gang, og det er tid for glitter, glamour, høye hæler, oppsatt hår - og ikke minst dramatisk og sexy sminke.

Men, med festing ut i sene nattestimer er det ikke alltid like lett å holde sminken på plass. Ei er det heller enkelt å dra med seg en stappfull sminkepung på fest.

Ansiktsmassasje

Men for at sminke skal se vakkert ut, gjelder det å først og fremst ha et godt, rent og sunt underlag å legge den på.

Makeupartist Ida Engstrøm legger derfor størst vekt på huden;

- Jeg synes alltid at det viktigste med en fin sminke er å ha en god hudpleierutine. All sminke blir finere om huden har et godt fuktnivå og er peelet fri for døde hudceller, sier Engstrøm til Kvinneguiden.

En av hennes hemmeligheter for å få frem god glød og sunn hud, er massasje.

- For å få i gang blodsirkulasjonen i ansiktet bruker jeg alltid litt tid på å massere inn hudpleieproduktene i ansiktet før jeg legger makeup, tipser hun.

Eyeliner hører med på fest

Til en ekstra festlig anledning bør du ty til smarte løsninger, samt passe på å se classy ut selv om du kanskje bruker mer sminke enn du pleier.

- Nå i festsesongen er det mange som legger litt mer makeup enn de gjør til daglig, eller som kanskje eksperimenterer litt. Uansett om man for eksempel skal legge en markert eyeliner eller en sotet makeup, så er det viktig å få eyelineren helt inntil vippekanten. Pass på å ha en spisset eyeliner, og start godt inntil vippekanten når du skal legge eyelineren, sier Line Alm, Produktsjef hos bareMinerals, til Kvinneguiden.

Hun tipser videre om å påføre eyeliner også i punkter mellom vippene der det trengs for å fylle eventuelle små mellomrom i vipperaden.

- Det er lettere å starte på denne måten og jobbe seg utover hvis man ønsker en tykk eyeliner, enn å fylle på inn mot vippekanten til slutt. Man kan ha lagt en superfin øyemakeup, men så blir helhetsinntrykket litt dratt ned fordi det er en «glippe» mellom eyelineren og vippene som viser bar hud. Det kan også være veldig fint å legge eyeliner på våtkanten på øvre vippekant slik at man skaper en illusjon av enda tykkere vipper, sier Alm videre.

Så eyeliner er altså typisk sminke som passer godt i festsesongen.

Samtidig finnes det flust av spennende tips og triks du kan ty til om du ønsker en ekstra effekt, eller rett og slett praktiske råd for å slippe å fylle veska.

Bla deg videre i listen under eller bildekarusellen for tipsene!

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!