- Alle kler lilla

Makeupartist avslører hvordan sminken blir ekstra glamorøs!

Publisert Oppdatert
Lancômes makeupartist, Ida Engstrøm, mener at det i bunn og grunn finnes få regler når man legger makeup.

- Unn deg en kveld der du tester ut forskjellige farger og stiler for å se hva man kan få til med sminken, sier Engstrøm når vi møter henne på Lancômes makeuplansering for våren 2011.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggeneRetning og foundation

Én hemmelighet mange kvinner ikke er klare over, er at det spiller en rolle hvilken retning du trekker sminken.

- Sminken får deg til å se enda bedre ut dersom du trekker øyenskyggen utover og oppover i samme retning som du trekker rougen. Trekk også higlighten oppover, da får sminken rette linjer og ansiktet ser mer proposjonalt ut, sier hun.

I tillegg forteller Engstrøm at det absolutt viktigste er å ha riktig farge på foundationen.

- Mange velger feil farge på foundation. Sjekk hvilken farge som er riktig for deg ved å teste den ut på kjevebenet og halsen, og prøv alltid foundation i dagslys. Det er bedre å velge litt for lys enn litt for mørk farge, så kan du heller bruke litt solpudder på kinnben, kjeve og panne for å skulpturere, tipser hun.

Festfargen er lilla

I følge makeupartisten er den dramatiske looken den viktigste denne sesongen, og både lepper og øyne får fokus. Lancômes viktigste fargenyanser for våre 2011 er purpurfarger, til og med på maskaraen, noe Engstrøm mener passer godt til fest. Dessuten mener hun at fargen er riktig for alle, enten man er lys eller mørk;

- Lilla kler alle! Du velger selv hvilken fargenyanse du vil bruke, om du vil gjøre lillafargen intens og mørk eller dus og lys. For en dus og sikker look kan du holde fokuset på en ren og fuktet hud, og sprite opp looken med en lilla øyenskygge, en bærfarget og matt leppestift og litt rouge, sier hun. lilla220 lilla220- lilla220--
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning