5 ting som gjør deg gammel

Redd for tidligere linjer og rynker? Vær klar over dette!

Publisert Oppdatert
Hvis du ønsker å ta vare på deg selv og se ung ut lengst mulig, er det viktig å forebygge. Og det bør du starte med allerede i 20-årene!

- Begynn i 20-årene

Det lureste er å forebygge mot solskader og betennelser i huden.

- Denne aldersgruppen pleier å være veldig anspent og stresset. Man skal finne seg selv, finne ut av livet, man søker jobb, man har kjærlighetsproblemer, økonomiske problemer, man vil være vakre og brune, men alt dette kan føre til betennelsesskader i huden, sier dermatolog Anne Chapas til msn.com.

Hun anbefaler at du bruker pleieprodukter som inneholder naturlige og beroligende antioksidanter som kjemper mot betennelser, og som samtidig skal være med på å reversere solskader.

- Huden er tynnest og mest ømfintlig rundt øynene, og det er også her de første linjene kommer. Solbriller og fuktighetskrem med minst solfaktor 15 vil utsette kråketærne i noen år. Husk også å alltid fjerne øyesminken før du legger deg, sier Chapas.5 skjulte aldringsfaktorer


1. Bilkjøring

Bilvinduer blokker ikke ute UVA-stråler, noe som er grunnen til at sjåfører ofte ender opp med solskader på venstre kinn. Om du er ute og kjører ofte, bør du bruke faktor 30 eller mer hver dag.

2. Løping

Tro det eller ei, men å sprette opp og ned gjør at huden begynner å henge raskere, derfor bør løpere sørge for å ha på seg klær som er støttende. En god sports-BH er nøkkelen til å holde brystene faste lengre.

3. Soving

Det er viktig med nok søvn for å holde på skjønnheten, sover du på magen, med ansiktet ned i puten, kan du derimot presse fram et par unødvendige rynker i huden din. Du kan prøve deg med en tempurpute som former seg etter hodet ditt slik at det er mer behagelig å sove på ryggen med ansiktet opp.

4. Slanking

En studie gjort ved Western University i USA gjort på 186 par med eneggede tvillinger, viste at etter fylte 40 år, var den tyngste tvillingen den som så yngst ut i forhold til sin tynnere og nyslankede tvillingsøster. Om du overtrener vil man forbrenne kroppens naturlige sukkerlager raskere, som betyr at man mister en del av sitt ungdommelige utseende.

5. Plastikk kirurgi

Et kunstig og stramt ansikt kan faktisk få deg til å se eldre ut. I tillegg eldes ikke arrvev like bra som vanlig hud fordi det er mindre elastisk. Et tips er å forebygge gamle arr i huden fra å bli tydeligere ved å massere inn en arr-gel regelmessig.

Kilde: Msn.com Aldring-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning