5 sminkefeller

Mette Langseth tipser deg; slik skal du IKKE sminke deg!

Publisert Oppdatert
Å sminke seg riktig kan være litt av en kunst og selv om det er lov å bruke mer sminke på kveldstid, er det likevel fem feil du bør unngå.

Pass på dette


Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth har god erfaring og gir deg sine beste tips her;

1. Feil foundation

Mange bruker samme foundation sommer som vinter. Husk at huden din endrer tone

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

fra sesong til sesong. Mange må derfor justere foundationen. Jeg har for eksempel èn foundation til vinter og èn til sommer, er man en hudtone midt i mellom kan man bare blande disse foundationene til en tone som passer huden perfekt.

2. Leppestift som "blør"

Om man har problemer med å få leppestiften til å sitte på leppene og ikke gli i alle linjene rundt, forsøk dette: Ha en naturlig munn når du legger lip-liner. Mange gjør grimaser med munnen som om de skal ta på seg leppestit. Det som skjer da er at lineren legger seg i alle linjene og leppestiften glir utover selv om du bruker lip-liner.

3. For mye solpudder på vinterhud

Om vinteren er det mange som vil friske opp en blek og gusten vinterhud. Mange børster på solpudder til den store gullmedalje og ender opp med et resultat som ikke ser bra ut.

Det er helt greit å bruke litt solpudder i kinnene, pannen og tinningen, men styr unna å bruke det slik at du ser ut som en solbrun barbie-dokke. Det er for det første ikke noe pent, og det ser veldig unaturlig ut midt på vinteren.

4. Tarantell-vipper

Mange jenter går rundt med øyenvipper som ser ut som edderkoppbein. Dette er lite flatterende og helt bortkastet bruk av mascara. Man skal ikke måtte ha på mer enn to lag med mascara for å få fine vipper.

Om du har problemer med tynne og lite vipper, kan du heller skaffe deg en primer til vipper. Denne har man på før man tar på mascara, den vil gjøre vippene tykkere uten at man trenger å ha på unødvendige mengder av mascaraen. Husk også på at vippene skal ha mest maskara ved vipperøttene, og ikke ytterst.

5. Generelt FOR mye sminke

Jeg ser at det fortsatt finnes jenter som sparkler ansiktet sitt med lag på lag av makeup. For det første er det ikke sunt for huden, og det ser ikke særlig pent ut. Hva med å prøve å ha en litt mer naturlig look?

Man må huske at makeup skal være forskjønnende og ikke skremme bort folk. Det er helt greit å legge på litt mer til fest, men på hverdager vil jeg anbefale alle som bruker makeup å gå for en naturlig og fresh look.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning