10 steg til bedre hud

Følg disse enkle triksene, så holder huden seg fin sommeren gjennom!

Publisert Oppdatert
Huden har en unik evne til å reparere seg selv, men det betyr ikke at du ikke skal passe på den. Ta vare på huden, så holder den seg ung og elastisk lenger!

Hudpleie

1. Start med innsiden og sørg for at du har en sunn diett. Spis mye frukt og grønt. Sunn og strålende hud begynner med helsen din. Mye fet og usunn mat gjør at du føler deg dårlig innvendig og dette vises på utsiden, gi kroppen din det den fortjener.

2. Du er hva du drikker. Sukkerholdige, kunstige drikker er ikke bra verken for innsiden av kroppen eller for huden. Sørg for å ha med deg en vannflaske når du er ute, så motstår du fristelen til å kjøpe en flaske brus når du er tørst.

3. Bruk solkrem. Ikke bare om sommeren eller når du skal på stranden. Hver dag du er ute eller nær et vindu, er huden din utsatt for UVA og UVB-stråler. Solskader fører til for tidlig aldring som rynker, linjer, tørr hud og ujevnheter. Og ikke glem å smøre håndflatene, brystet og halsen din, tre områder hvor alderen vises godt, men som mange ser ut til å glemme bort.

4. Ikke røyke. Å røyke er noe av det verste du kan gjøre både for helsen og utseendet ditt. Om du ikke klarer å slutte på egenhånd finnes det hjelp å få, enten ved nikotinerstatninger, rådgivere, eller røyketelefonen.

5. Bruk riktig såpe, særlig på ansiktet ditt. Om du vet hvilken hudtype du har, er det lettere å velge produkter.

6. Snakk med en hudpleier. Hun eller han kan hjelpe deg med produkter og hvordan du skal behandle huden din.

7. Ikke misbruk huden din. Ikke ligg i solen i åtte timer hver dag hele sommeren, og ikke legg deg med ansiktet fullt av sminke.

8. Peele kroppen din minst en gang hver sesong. Du kan mikse din egen peelingskrubb ved å bruke store saltkorn blandet med olivenolje. Vær forsiktig i ansiktet, på grunn av den sensitive ansiktshuden kan det lønne seg å kjøpe et butikkprodukt til dette området.

9. Ta ansiktsmaske en gang i uken for å klargjøre huden din for en ny uke.

10. Ikke klag over hver eneste kvise eller ujevnhet i ansiktet ditt. Se i speilet hver dag og si til deg selv at du er vakker!Kilde: pr.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning