10 eksperttips for huden

Planlegger du lange dager i sommersolen? Hudpleier Anne-Berit Eide gir deg 10 tips!

Publisert Oppdatert
Sommeren er kommet for fullt, og du synes kanskje det er fristende å ligge i solsteiken hele dagen. Du blir brun og fin, men passer du ikke på, kan solen også skade huden. Visste du at solen står for hele 70 prosent av rynkene du får i løpet av livet?

10 hudtipsDet skal ikke så mye til for å sikre at huden ikke blir skadelidende i sommersolen. Vi har snakket med Anne-Berit Eide, som er faglig leder hos Oslo Hudpleieklinikk, og fått noen gode tips til hvordan du tar vare på huden under solen.

1. Solkrem, solkrem, solkrem! Bruk solfaktor 15 og oppover slik at huden ikke får solsjokk.

2. Skal du sminke deg, bruk mineralmakeup på toppen av solkremen. Dette gir deg enda bedre beskyttelse.

3. Husk å smør deg oftere hvis du bader mye.

4. Bruk solbriller! Huden under øynene er tynn og tåler mindre, samtidig som mye mysing raskt gir deg linjer under øynene.

5. Vær tålmodig! Hard soling stresser huden, og kan legge flere år til aldringsprosessen. Faren for pigmentskader er også stor.

6. Gå med solkremen på hele dagen, ikke bare på stranda. Dette gjelder spesielt om du er opptatt av å unngå pigmentskader.

7. Smør huden til natten. Finn en god hudkrem med masse fuktighet men med lite fett.

8. Rens huden morgen og kveld. For at hudpleieproduktene dine skal virke, må du få av avfallsstoffene som huden skiller ut.

9. Peeling er et godt tips hvis du vil ha mest mulig ut av hudpleieproduktene. Dette gir også huden en fin glød. Unngå fruktsyrepeelinger i sommersolen.

10. Har du spesielle hudplager som for eksempel atopisk eksem, eller kanskje har du ømfintlig hud? Sørg for å få gode og individuelle råd om hvordan du beskytter huden din best mulig.hud2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning