Solsikkepaté

Dette er en 100% vegansk små-rett. Som jeg også anbefaler ikke-veganere til å prøve!

Sist oppdatert
til 4 porsjoner
100g solsikkefrø
1 ss soyasaus
2 ss olivenolje
1 sjalottløk, fint hakket
200 g kokte grønne linser
1-2 ss sitronsaft
1 ts malt koriandeer
1/2 ts pepper
salt etter smak.

1. rist solsikkefrøene i en tørr stekepanne
2. når de begynner å sprette og bli brune, skrur du av varmen og tilsetter soyasausen
3. rør godt, og ha frøene i en food-processor. Mal dem til et grovt pulver.
4. Ha olje i en stekepanna, ha i hakket sjalottløk og stek den myk over svak varme.
5. Ha de malte solsikkefrøene og den stekte sjalottløken i en food processor sammen med de øvrige ingrediensene, og kjør alt til en glatt masse.
6. serverer med en frisk salat og evt. brød.

Denne saken ble første gang publisert 23/10 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også