Solsikkepaté

Dette er en 100% vegansk små-rett. Som jeg også anbefaler ikke-veganere til å prøve!

Publisert Oppdatert
til 4 porsjoner
100g solsikkefrø
1 ss soyasaus
2 ss olivenolje
1 sjalottløk, fint hakket
200 g kokte grønne linser
1-2 ss sitronsaft
1 ts malt koriandeer
1/2 ts pepper
salt etter smak.

1. rist solsikkefrøene i en tørr stekepanne
2. når de begynner å sprette og bli brune, skrur du av varmen og tilsetter soyasausen
3. rør godt, og ha frøene i en food-processor. Mal dem til et grovt pulver.
4. Ha olje i en stekepanna, ha i hakket sjalottløk og stek den myk over svak varme.
5. Ha de malte solsikkefrøene og den stekte sjalottløken i en food processor sammen med de øvrige ingrediensene, og kjør alt til en glatt masse.
6. serverer med en frisk salat og evt. brød.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag