Skogsbær- og eplepai

Denne fredagens godbit er en skogsbær- og eplepai som smaker nydelig. Serveres den med vaniljesaus eller is blir desserten ekstra god.

Publisert Oppdatert
Skogsbær- og eplepai

6 dl hvetemel
225 g smør
2 ss sukker
1 eggeplomme
1 dl kaldt vann
200 g skogsbær (blåbær, tyttebær, bjørnebær)
2 epler i små biter
1,5 dl brunt sukker
3 ss potetmel
1 pisket eggehvite
sukker og kanel til pynt

Kjør sammen mel, smør, sukker, eggeplomme og vann i foodprocessor. La ligge kaldt minst en time. Del deigen i to. Kjevle dem ut til 2 rundinger, den ene legges i paiform med løse kanter (26 cm). Bland bær, epler, sukker og potetmel og fordel i paiformen. Legg over den andre deigrundingen og klyp sammen kantene. Skjær forsiktig ut som blader eller hjerter. Pensle paien med eggehvite og dryss på sukker og kanel. Stek i nederste del av ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter. Serveres lun.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag