Mokkabit

En god og populær sjokoladekake med variasjonsmuligheter. Rask og enkel å lage.

Publisert Oppdatert
2 egg
3 dl sukker
150 g smeltet smør
4 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl melk
2 ss kakao
1 pl kokesjokolade (lys eller mørk)
1 ts vaniljesukker

Egg og sukker vispes hvitt. Smøret smeltes og sjokoladen has oppi. Alt blandes forsiktig i eggedosisen.
Has i springform (26 cm), eller liten langpanne. Dobbel porsjon passer til vanlig langpanne.
Stekes på nederste rille ved 185 grader i ca 30 minutter.

Fyll:
4 ss smeltet smør
1 pl kokesjokolade (lys eller mørk)
4 ss sterk kaffe eller en skvett fløte
2 ts vaniljesukker
ca 200 g melis

NB! Ha ikke melis i varmt smør/kaffe, da vil det klumpe seg.

Jeg pleier å variere denne kaken etter anledning. Er det en vanlig langpannekake til barn, bruker jeg ofte lys kokesjokolade i både kaken og fyllet. Jeg dropper gjerne kaffen og har heller en skvett fløte i fyllet. Til voksne lager jeg gjerne kaka i springform og bruker mørk sjokolade. Den deles inni har jeg fyll og kanskje valnøtter. Dekkes med fyll og valnøtter kan drysses oppå. Bare fantasien setter grenser.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag