Mokkabit

En god og populær sjokoladekake med variasjonsmuligheter. Rask og enkel å lage.

Publisert Oppdatert
2 egg
3 dl sukker
150 g smeltet smør
4 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl melk
2 ss kakao
1 pl kokesjokolade (lys eller mørk)
1 ts vaniljesukker

Egg og sukker vispes hvitt. Smøret smeltes og sjokoladen has oppi. Alt blandes forsiktig i eggedosisen.
Has i springform (26 cm), eller liten langpanne. Dobbel porsjon passer til vanlig langpanne.
Stekes på nederste rille ved 185 grader i ca 30 minutter.

Fyll:
4 ss smeltet smør
1 pl kokesjokolade (lys eller mørk)
4 ss sterk kaffe eller en skvett fløte
2 ts vaniljesukker
ca 200 g melis

NB! Ha ikke melis i varmt smør/kaffe, da vil det klumpe seg.

Jeg pleier å variere denne kaken etter anledning. Er det en vanlig langpannekake til barn, bruker jeg ofte lys kokesjokolade i både kaken og fyllet. Jeg dropper gjerne kaffen og har heller en skvett fløte i fyllet. Til voksne lager jeg gjerne kaka i springform og bruker mørk sjokolade. Den deles inni har jeg fyll og kanskje valnøtter. Dekkes med fyll og valnøtter kan drysses oppå. Bare fantasien setter grenser.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning