Helgens godbit: Sjokolademoussekake

Hva er vel bedre enn en mektig og saftig sjokoladekake når man virkelig skal kose seg? Denne helgens godbit er akkurat slik..

Sist oppdatert
Ingredienser:

Bunn:
300 gr mørk kokesjokolade
150 gr smør
6 stk. egg
1 dl sukker

Glasur: 200 gr mørk kokesjokolade
1,5 dl kremfløte

Smelt smøret. Bryt sjokoladen i biter og ha over i smøret. La smelte. Avkjøl. Skill eggene. Visp eggeplommene og halvparten av sukkeret hvitt og porøst. Rør det ned i sjokoladeblandingen.

Visp eggehvitene stive med resten av sukkeret. Vend eggehvitene forsiktig i sjokoladebandingen. Hell røren i godt smurt rund form. Stek kaken på 175 grader i ca 30 minutter. Stek til kaken har nesten stivnet. Dekk til med folie og la den avkjøles i kjøleskap.

Glasur:

Bryt sjokolade til glasuren i biter, legg sjokoladebitene i en kjele med fløten. La sjokoladen smelte ved svak varme. Legg kaken på fat og smør glasuren over.

Pynt kaken med frisk frukt eller bær, eller bare et lett melisdryss.

Oppskrift og bilde: Tine.no

Denne saken ble første gang publisert 02/03 2007, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også