Helgens godbit: Eple-ostekake
Denne helgens godbit er en nydelig frisk eple-ostekake som er perfekt helgekos når det er surt og kaldt ute.
Paideig:
3 dl hvetemel
125 g smør
3 ss sukker
1 eggeplomme
Fyll:
4 faste epler
2 egg
¾ dl sukker
1 eske (125 g) naturell kremost
1 ts vaniljesukker
2 dl crème fraîche
Fremgangsmåte:
Rund form eller paiform, ca. 24 cm i diameter
I stekeovnen: 200 °C, ca. 20 minutter, paiskall og epler, 30-40 minutter, hele kaken
Bland alle ingrediensene i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet, eller bland med fingrene. Samles til en deig og legges kjølig i plast ca. 1 time. Trykk deigen ut i formen og godt opp langs kanten. Skrell og del eplene i to.
Legg de halve eplene i formen og stek nederst i ovnen ca. 20 minutter. Visp sammen egg og sukker, tilsett ost, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen. Hell blandingen rundt eplene og stek ytterligere til alt er stivnet.
Kilde: Tine Mat
Foto: Astrid Hals
3 dl hvetemel
125 g smør
3 ss sukker
1 eggeplomme
Fyll:
4 faste epler
2 egg
¾ dl sukker
1 eske (125 g) naturell kremost
1 ts vaniljesukker
2 dl crème fraîche
Fremgangsmåte:
Rund form eller paiform, ca. 24 cm i diameter
I stekeovnen: 200 °C, ca. 20 minutter, paiskall og epler, 30-40 minutter, hele kaken
Bland alle ingrediensene i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet, eller bland med fingrene. Samles til en deig og legges kjølig i plast ca. 1 time. Trykk deigen ut i formen og godt opp langs kanten. Skrell og del eplene i to.
Legg de halve eplene i formen og stek nederst i ovnen ca. 20 minutter. Visp sammen egg og sukker, tilsett ost, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen. Hell blandingen rundt eplene og stek ytterligere til alt er stivnet.
Kilde: Tine Mat
Foto: Astrid Hals
Denne saken ble første gang publisert 23/02 2007, og sist oppdatert 30/04 2017.