Drinken for ekte kvinnfolk?

Trodde du whisky var en drink forbeholdt mannfolk? Glem det.

Publisert Oppdatert
Nå er unge kvinner verden over i ferd med å kaste seg over de edle brune dråpene. Norske jenter er intet unntak, kommer det frem i en pressemelding fra Pernod Ricard.

Kvinnelige whiskydrankere

- Jeg merker at det er flere som velger en whisky eller en whiskydrink når de er ute - meg selv inkludert, sier barsjef Silje Takle ved Etoile Bar i Oslo i pressemeldingen.

Fremdeles er nok selve whiskyindustrien en mannsdominert bransje, men det er tydelige signal om at kvinner fatter større og større interesse for selve whiskyen.

Det er nok fortsatt flere whiskyentusiaster blant menn enn blant kvinner. Men det er klare tegn i tiden på at whiskymytene er i ferd med å slå sprekker. Flere og flere kvinner, både her hjemme og i verden ellers, er for alvor i ferd med å oppdage den brune drikken.

I en av de mest anerkjente whisky-klubbene i Skottland, Scotch Malt Whisky Society, har antall kvinnelige medlemmer skutt i været de siste årene. I perioden fra 2005 til 2008 var en av fire nye medlemmer i klubben kvinner, mens tallet for de ti foregående årene kun var en av ti.

Milde drinker

Også i andre europeiske land, i Asia og Amerika er trenden at stadig flere unge kvinner interesserer seg for de mange smakene som skjuler seg i en god whisky.

I følge Silje Takle, som nylig ble kåret til Skandinavias beste bartender, er det fortsatt de milde whiskyene som slår best an hos damene.

- For de som ikke foretrekker whiskyen bar, er det mange måter å drikke den på. Spesielt whisky og cola er en gjenganger. Personlig liker jeg whisky-drinker med syrlige frukter og bær, sier Takle. Silje-Takle-1-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning