Dagens rett: Tomat og hvitløksuppe

Herlig godt!

Dagens rett: Tomat og hvitløksuppe

Dagens rett: Tomat og hvitløksuppe

Publisert Oppdatert
Italienerne kaller tomaten for pomodoro, som betyr gulleple. Kanskje ikke så rart når man vet hvor sunne og gode de er? En suppe som denne, laget med gullepler, hvitløk og renskåret svinekjøtt blir godt. Veldig godt.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 4 boks hakkede hermetiske tomater
  • 12 båt presset hvitløk
  • 16 dl vann
  • 2 ts salt
  • 2 ts tørket oregano
  • 4 stk egg
  • Slik gjør du

    1. Ha tomater, presset hvitløk, salt og vann i en gryte. Kok opp og la det koke til det tykner. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper

    2. Kok egget i 6 minutter. Avkjøl i kaldt vann.

    3. Stek kjøttet i varm panne med olje i ca. 2 minutter.

    4. Hell suppen i en skål og ha i kjøttstrimlene. Dryss oregano over. Del egget, og nyt det sammen med suppen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag