Dagens rett: Sosekjøtt

Dette er en kraftig og smakfull rett, også kalt kjøtt i mørke.

Dagens rett: Sosekjøtt

Dagens rett: Sosekjøtt

Publisert Oppdatert
Den er ikke like populær som fårikål eller kjøttkaker, men det er en rett som er verdt å ta vare på til neste generasjoner.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
  • 4 ss margarin
  • 5 ss hvetemel
  • 9 dl kjøttkraft / buljong
  • 1 stk løk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • Slik gjør du

    1. Brun margarin og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft, og tilsett krydderet.

    2. Kutt kjøttet i store terninger, ca. 4x4 cm. Skrell og kutt løken i skiver. Brun kjøtt og løk i margarin, og legg det over i sausen. La det trekke under lokk rett under kokepunktet ca. 1 time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

    Serveres med potetstappe eller kokte poteter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag