Dagens rett: Pizza
Pizza med fire forskjellige fyll!
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 6
Ingredienser:
25 g gjær
2 dl vann
1 ts salt
1 ss meierismør, smeltet
300 g hvetemel
Pizzasaus:
400 g hermetiske tomater
4 ss chilisaus
1 båt hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts sukker
smak til med salt og pepper
Fremgangsmåte:
Forslag til fyll:
Fyll 1
200 g røkt skinke
1 boks (ca 200 g) ananas i biter
1 rød paprika
200 g pizzaost
Fyll 2
6 tomater
Salt, pepper, oregano
100 g reker
100 g blåskjell
100 g sopp
200 g pizzaost eller annen revet hvit ost
Fyll 3
3 tomater
4 wienerpølser
1 paprika
1 boks (ca 200 g) sjampinjong
salt, pepper, oregano
200 g pizzaost eller annen revet hvit ost
Fyll 4
50 g salamipølse
1 paprika
10 oliven
200 g pizzaost
Pizzadeigen
Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunkent vann, smeltet smør og salt. Rør i hvetemelet til deigen blir smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse.
Legg deigen på bakebordet og kjevle ut en stor pizzabunn, eller del deigen i to og kjevle ut to tynne leiver. Legg deigen på papirkledd stekeplate og dytt inn deigen litt rundt det hele, så det blir en kant. To runde pizzaer, 18 cm i diameter kan stekes på en plate.
Pizzasausen
Bland ingrediensene i en kjele og kok til sausen er passe tykk. Smør pizzasausen på den kjevlede deigen og velg ut hvilket fyll du vil legge oppå. Du kan dele inn pizzaen i fire og velge alle fire sortene, eller bare bruke din favorittsmak. Dryss osten jevnt over hele pizzaen og strø litt pizzakrydder på toppen. Stek pizzaen og server den straks.
I stekeovnen på 225 °C i ca 15 minutter.
- Dagens rett er levert i samarbeid Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 10/12 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.