Dagens rett: Pasjonsfruktmarinert kyllingfilet

Pasjonsfrukt fungerer til mer enn dessert! Denne retten kan både grilles og stekes i panne.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. kyllingfilet
salt og kvernet pepper

Marinade:
1 stk. finhakket løk
2 stk. pasjonsfrukt
1 ss balsamicoeddik
1 dl olje

Pasjonsfruktsaus:
1 stk. pasjonsfrukt
2 dl lett crème fraîche
½ ts karri
1 ts brunt sukker
litt kajennepepper
2 ss hakket frisk gressløk
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Bland løk og pasjonsfruktkjøtt med resten av ingrediensene. Hell marinaden over kyllingfiletene og la dem marinere i minst 2 timer.

Tørk av kyllingfiletene (evt.del filetene i to) og krydre med salt og pepper. Grill filetene på moderat varme ca. 5 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.

Skrap ut pasjonsfruktkjøttet til sausen og sil fra steinene. Bland med resten av ingrediensene. Smak til med salt og kvernet pepper.

Server med kyllingfiletene med salat og pasjonsfruktsaus. Pynt gjerne med vannmelon og pasjonsfrukt.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 04/09 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også