Dagens rett: Marinerte klementiner

Spises som de er eller sammen med fyldig vaniljeis.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

3 dl tørr hvitvin
1 ½ dl sukker
3 stk. stjerneanis
2 stk. hel kanel
14 stk. klementin

Fremgangsmåte:

La vinen få koke opp med sukker og krydder. Skal få koke ca 10 minutter under lokk. Skrell klementiner så alt det hvite blir borte. Legg dem i en trang form eller gryte. Hell den varme laken over.

La det stå avkjølt noen timer. Bytt plass på klementinene så alle får et skikkelig lakebad.

Legges pent opp og serveres med iskrem, pisket krem eller vaniljekesam.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag