Dagens rett: Lussekatter

Luciadagen feires med gyllent, varmt og saftig bakverk.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 16


Ingredienser:

200 g smør
5 dl melk
50 g gjær
250 mg safran eller 1 ts gurkemeie
ca. 1 ts salt
2 dl sukker
2 stk. egg
18 - 20 dl hvetemel
rosiner
1 stk. egg til pensling

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og tilsett melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha safran i melkeblandingen og bland godt. Tilsett salt, sukker, egg og bland så inn melet litt av gangen. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Trill tynne pølser og form dem til lussekatter - se bildet for inspirasjon. Legg baksten på stekeplate kledd med bakepapir. Etterhev under plast eller klede i ca. 15 - 20 minutter.

Pensle med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen ved 225 °C i 8 - 10 min til de er lyst gylne.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag