Dagens rett: Lammegryte

Med en litt annerledes vri.

Dagens rett: Lammegryte

Dagens rett: Lammegryte

Publisert Oppdatert
Fårikålkjøttet kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 ½ kg fårikålkjøtt
  • 3 ss olje
  • 2 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss kapers
  • 10 stk sorte oliven
  • 10 stk grønne oliven
  • ½ stk rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • Slik gjør du

    1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.

    2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

    2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

    Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag