Dagens rett: Lammegryte

Med en litt annerledes vri.

Dagens rett: Lammegryte

Dagens rett: Lammegryte

Publisert Oppdatert
Fårikålkjøttet kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 1 ½ kg fårikålkjøtt
  • 3 ss olje
  • 2 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss kapers
  • 10 stk sorte oliven
  • 10 stk grønne oliven
  • ½ stk rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • Slik gjør du

    1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.

    2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

    2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

    Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning