Dagens rett: Krydrede kjøttboller

Eksotisk vri på kjent favoritt.

Dagens rett: Krydrede kjøttboller

Dagens rett: Krydrede kjøttboller

Publisert Oppdatert
Lag dine egne kyllingkjøttboller med god kryddersmak og server i tomatsaus.

Porsjoner: 4

Ingredienser:

Kjøttboller:
  • 3 båt hvitløk
  • 50 g sjalottløk
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ½ ts salt
  • 2 ss strøkavring
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • ¼ ts malt kanel
  • 1 stk egg
  • 2 ss olivenolje
  • Tomatsaus:
  • 2 ss olivenolje
  • ½ stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • ½ stk hønsebuljongterning
  • ½ ts kajennepepper
  • ca. 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • Slik gjør du:

    1. Finhakk løk og hvitløk. Kna kjøttdeigen seig med salt og bland inn resten av ingrediensene.

    2. Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne.

    3. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca. 15 minutter. Smak til med mer krydder om nødvendig.

    4. Hell sausen over kjøttbollene, og strø hakkede friske urter på toppen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning