Dagens rett: Krydrede kjøttboller

Eksotisk vri på kjent favoritt.

Dagens rett: Krydrede kjøttboller

Dagens rett: Krydrede kjøttboller

Publisert Oppdatert
Lag dine egne kyllingkjøttboller med god kryddersmak og server i tomatsaus.

Porsjoner: 4

Ingredienser:

Kjøttboller:
  • 3 båt hvitløk
  • 50 g sjalottløk
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ½ ts salt
  • 2 ss strøkavring
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • ¼ ts malt kanel
  • 1 stk egg
  • 2 ss olivenolje
  • Tomatsaus:
  • 2 ss olivenolje
  • ½ stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • ½ stk hønsebuljongterning
  • ½ ts kajennepepper
  • ca. 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • Slik gjør du:

    1. Finhakk løk og hvitløk. Kna kjøttdeigen seig med salt og bland inn resten av ingrediensene.

    2. Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne.

    3. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca. 15 minutter. Smak til med mer krydder om nødvendig.

    4. Hell sausen over kjøttbollene, og strø hakkede friske urter på toppen.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag