Dagens rett: Indonesisk kylling-wok

En klassisk wok blir spennende med en hjemmelaget marinade!

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. kyllingfilet

Marinade:
2 båt hvitløk
ca. 2 ss finhakket fersk ingefær
1 stk. finhakket rød chili
1 stk. sitrongress

Wok-grønnsaker:
½ stk. brokkoli
3 stk. gulrot
2 stk. rødløk
2 båt hvitløk
1 pk. frisk babymais
ca. 100 g aspargesbønner
1 boks hermetiske bambusskudd
1 stk. rød paprika
ca. 150 g hodekål
3 stk. vårløk
3 ss kokosmasse (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

Skjær kyllingfiletene i strimler og ha dem i en plastpose sammen med marinaden. Bland strimlene godt med marinaden. La posen ligge i kjøleskapet fra 1/2 - 3 timer.

Ta kyllingstrimlene opp av marinaden og stek dem til de blir hvite. Tilsett strimlede grønnsaker og fres alt sammen noen minutter. Server wokken med ris, gjerne krupuk (maisbrød), søt chilisaus og soyasaus. Dryss over ristet kokosmasse til pynt.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag