Dagens rett: Høstens beste epleterte

Denne terten har lokk av mandler som gir ekstra smak og saftighet.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels


Ingredienser:

225 g hvetemel
2 ss sukker
125 g smør
1 stk egg

Fyll:
4 stk eple
175 g mandler
150 g sukker
1 ss smør
2 stk egg
2 ss matfløte
1 ss hvetemel

Fremgangsmåte:

Rør sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i foodprosessor. Kjevle den ut og kle en paiform med løs bunn. Prikk deigbunnen godt, dekk med matpapir som klemmes godt ned over deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen (med papiret på) i ca. 15 minutter.

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i tynne båter. Mal mandlene og rør dem sammen med sukker, smør, egg, fløte og hvetemel.

Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen tett med eplebåter. Hell mandelkremen over og stek paien videre til fyllet er fast og gyllent - ca. 20 minutter.

Server epleterten lun med is, vaniljesaus, rømme eller vispet krem.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 31/10 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også