Dagens rett: Gulrotkake

Denne gulrotkaken er ekstra saftig og har god holdbarhet.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels


Ingredienser:

3 stk. egg
200 g sukker
250 g hvetemel
3 ts malt kanel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ss fint revet sitronskall
1 dl olje
300 g revet gulrot
150 g rosiner

Glasur:
125 g kremost naturell
100 g melis
2 ss honning
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte:

1. Pisk egg og sukker luftig. Bland med kanel, bakepulver og vaniljesukker. Rør melblandingen i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.

2. Smør en form 24 cm i diameter. Tilsett røren og stek kaken ved 180 grader C i ca 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt.

3. Avkjøl kaken på rist.

4. Rør sammen ingrediensene til glasuren i en food processor og smør den utover den avkjølte kaken. Pynt med sitronstrimler.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også