Dagens rett: Gullgravergrateng
Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne!
Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Her er en oppskrift som passer til både barn og voksne og er lett for barna å være med på å lage.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 300 g bayonneskinke
- 1 pose hvit saus
- 1 dl ukokt makaroni
- 300 g dypfryst grønnsaksblanding
- 2 stk egg
- 1 dl revet hvitost
- 2 ss brødrasp
- 2 ss margarin til smøring av form
- Slik gjør du
1. Lag hvit saus etter anvisning på posen. Avkjøl. Tilsett egg og ost.
2. Kok makaroni som anvist på pakken. Skjær skinken i biter. Bland hvit saus, makaroni, skinke og grønnsakblanding. Hell dette i en smurt ildfast form. Strø over brødrasp.
3. Stekes i mikrobølgeovn i 13-15 minutter på full styrke. Bruningselement i mikrobølgeovn kan brukes de siste minuttene for å få en gyllen farge. Gratengen kan også stekes på 175 grader i stekeovn ca. 30-40 minutter.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 20/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.