Dagens rett: Grønnsaksuppe med strimlet svinekjøtt
Denne er kjempegod og full av viktige næringsstoffer.
Grønnsaksuppe med svinekjøtt har du kanskje ikke prøvd før?
Porsjoner: 4.
Ingredienser
Porsjoner: 4.
Ingredienser
- 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 4 ss margarin /olje til steking
- 2 stk brokkoli
- 4 stk potet
- 2 stk løk
- 2 stk kjøttbuljongterning
- 2 l vann
- 4 dl matfløte
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Slik gjør du
1. Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk, og del i terninger.
2. Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. 10 minutter til alt er mørt.
3. Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen.
4. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper.
5. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen sammen med brokkolibitene.
Tips:
Har du dårlig tid, kan du bruke en blomkål- og brokkolisuppe og tilsette stekte strimler av svinekjøtt.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 10/03 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.