Dagens rett: Eksotisk oksegryte

Et måltid fullt av spennende smaker.

Dagens rett: Eksotisk oksegryte
Dagens rett: Eksotisk oksegryte
Sist oppdatert
Spis deg gjennom krydderveien fra Østen, via Afrika til Europa. Her har du spennende smaker fra mange kulturer.

Porsjoner:4

Ingredienser:
  • 750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)
  • 6 stk gulrøtter
  • 3 ss olje
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 ts finhakket, frisk ingefær
  • ¼ ts safran
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 1 stk sitron (skall og saft)
  • 1 dl sorte oliven
  • 3 ss hakket bladpersille
  • Slik gjør du:

    1. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.

    2. Legg kjøttet over i en Tagine (den særegne nord-afrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes. Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.

    2. La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet. La det koke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.

    Serveres direkte fra Taginen med godt brød og evt. couscous.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no



Denne saken ble første gang publisert 15/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også