Dagens rett: Egg i form med frisk råkostsalat
Her har du en lekende lett matrett.
Skal du ha kokte poteter til middag, kok gjerne flere enn du trenger. De du har til overs gjør deg lykkelig i morgen. Her har du en lekende lett matrett.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Eggepanne:
Porsjoner: 4
Ingredienser
Eggepanne:
- 8 stk egg
- 8 ss vann
- 1 ts salt
- ½ ts malt hvit pepper
- 6 stk ferdigkokte poteter
- 1 stk purre
- 8 stk rød cherrytomat
- 1 ss flytende margarin til smøring av ildfast form
- Råkost:
- 3 stk gulrot
- 3 stk eple
- Saften av 1 stk appelsin
- ¼ potte frisk basilikum
- Slik gjør du Eggepanne:
1. Del potetene i terninger og purreløken i tynne skiver og ha det i en smurt ildfast form.
2. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper og hell over i formen.
3. Del cherrytomater i to og legg dem på toppen i formen med snittflaten opp.
4. Stek formen i stekeovnen på 175 °C i 25-30 minutter. Når eggestanden begynner å trekke litt inn fra kanten av formen er den ferdig.
Råkost:
1. Riv gulrot og eple.
2. Tilsett appelsinsaften.
3. Vend i finsnittet basilikum.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 25/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.