Dagens rett: Chop suey

Drop take away, lag selv i stedet.

Dagens rett: Chop suey

Dagens rett: Chop suey

Publisert Oppdatert
Denne klassisk, kinesiske retten har nok de fleste spist på kinarestaurant. Men hvorfor ikke prøve å lage den hjemme?

Porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 500 g flatbiff av storfe

  • Marinade:
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ts maisstivelse (maizena)

  • Saus:
  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisstivelse (maizena)

  • 1 stk brokkoli
  • 125 g hermetiske bambusskudd
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 2 ss olje til steking

  • Slik gjør du

    1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 10-15 minutter.

    2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter, stilkselleri i skiver og del vannkastanjene i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.

    3. Varm opp woken og ha i olje. Når oljen freser, ha i kjøttet. Brun kjøttet godt og ta det ut.

    4. Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg.

    5. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken. Tilsett sausen og bland den sammen med ingrediensene. Kok opp og server med en gang.

    Serveres med ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no


Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag