Dagens rett: Bakte grønnsaker med feta

Grønnsaker kan du bruke til så mangt, her er en rett med smak og duft fra Hellas.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 stk. potet
2 stk. gulrot
1 stk. knollselleri (sellerirot)
4 båt hvitløk
1 ss smør
1 glass fetaost
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
2 ts tørket oregano
3 dl matfløte
6 stilk kruspersille

Fremgangsmåte:

I stekeovnen 225° C i 30 minutter

Vask og skrell grønnsakene. Del potetene i båter, gulrøttene og rotsellerien i staver. Skrell hvitløksfeddene. Smør en ildfast form og legg alle grønnsakene i. Hell oljen av fetaosten og mos osten grovt med en gaffel.

Dryss fetaost, oregano, salt og pepper over grønnsakene. Hell over matfløten og stek retten på nederste rille i ovnen. Dryss over finhakket kruspersille rett før servering. Server gjerne litt spekeskinke, røkt fisk eller godt brød til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 09/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også