Knasende god karamell

5 deilige oppskrifter på karamellsnacks!

Sist oppdatert
Mmm, ingen ting er så deilig som en søt karamell! Og lager du selv, får du påvirke resultatet slik at det blir akkurat slik du liker det best!

Les også: Kokkebibelen

Les også: Skumparty

Les også: Trill rundt


Her er 5 herlige oppskrifter til hjemmelaget karamellsnacks:

1. Fløtekaramell

Gir cirka 50 karameller

Ingredienser:
  • 1dl kremfløte
  • 1dl kaffefløte
  • 2dl sukker
  • 2dl sirup
  • 1ss smør
  • 1dl hakkede mandler
  • Slik gjør du det:
    Bland fløte, sukker og sirup i en kjele og kok opp blandingen under konstant omrøring i cirka 30 minutter.

    Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule

    Tilsett smør og mandler og hell massen utover en smurt stekeplate

    Avkjøl litt og del karamellen opp i passe store ruter. Pakk karamellene i cellofan, og nyt!

2. Karamellkake

Ingredienser:
  • 6 kopper sukker
  • 6 egg
  • 6 ts vaniljesukker
  • 6 ss karamellsaus
  • 8 kopper hvetemel
  • 6 ts bakepulver
  • 450 gr. smelta margarin
  • 3 kopper melk
  • Glasur:
  • 450 gr. melis
  • 150 gr.smelta smør
  • 2-3 ts karamellsaus
  • 4 1/2 ss kaffe
  • 4 1/2 ts vaniljesukker
  • Slik gjør du det:
    Alle ingrediensene blandes. Røren helles over i en langpanne og stekes på nederste rille 175-200 grader, i cirka 30 minutter.

    3. Fylte sjokolader med karamell

    Ingredienser:
  • 100 g lys sjokolade
  • Karamell:
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 dl Lys Sirup
  • 1/2 dl Sukker
  • 1/2 dl Melis med sjokoladesmak
  • Små folieformer
  • Slik gjør du det:
    Smelt sjokoladen i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Glasér innsiden av 25 små folieformer med sjokoladen. Bland alle ingrediensene til karamellen i en glasskål som tåler mikrobølgeovn.

    Kok massen i 5 minutter ved 600 W. Rør rundt og la den koke i ytterligere 2-3 minutter. Avkjøl massen noe og fordel den i formene. Dekk med smeltet sjokolade.

    Du kan også lage karamellen i en gryte under omrøring i cirka 30 minutter.

4. Karamellpudding

Gir 8 porsjoner

Ingredienser:
  • 1 dl sukker til karamell
  • 6 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 85 g sukker
  • 6 stk egg
  • 1 stk vaniljestang eller vaniljesukker
  • Slik gjør du:
    Smelt 1 dl sukker i en kjele mens du rører godt til tyktflytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Hell det over i en brødform (cirka 1,5 l).

    Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen pluss innholdet i den. Avkjøl.

    Pisk eggene lett sammen og tilsett den avkjølte melkeblandingen mens du rører godt.

    Sil blandingen opp i brødformen. Sett formen i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 av formen, stek den i ovn på 120 °C, cirka 2 timer til karamellpuddingen er stiv. Avkjøl.

    Server med pisket krem og karamellsaus. Pynt karamellpuddingen med sesongens bær eller frukt.

    5. Myke banankarameller

    Gir cirka 30 stykker

    Ingredienser:
  • 50 gr skumbananer, cirka 10 stk.
  • 2 dl Sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 50 gr smør
  • 150 gr hvit sjokolade
  • Slik gjør du det:
    Klipp skumbananene i svært små biter og bland dem med smør, sukker og fløte i en gryte. Varm opp ved svak varme til alt er smeltet. La småkoke i 10 minutter under omrøring.

    Tilsett sjokoladen og rør til en glatt masse. Ta gryten av varmen og rør til massen blir kaldere og lysere. Hell massen i en smurt form, 20 x 30 cm. La massen stivne og skjær deretter ut små biter.

    Kilde: Anis.no, Dansukker.com, Matprat.no, Matoppskrift.no
karamel_hoyde2.gif karamel_hoyde1.gif

Denne saken ble første gang publisert 12/04 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også