Vinteren har vært ekstra brutal mot oss denne gangen og nå som minusgradene sitter som støpt, er kanskje den beste medisinen noe godt og varmt å drikke!

Monica Undli, som eier og driver den populære kakaobaren Cocoa on the go på Grünerløkka i Oslo, har utviklet tre varme og gode oppskrifter på mintkakaodrinker.

Og du kan prøve det selv!

Mørk kakao

Ingredienser:
  • 4 cl mintlikør
  • 5 dl helmelk
  • 3 ss kakao
  • 3 ss rørsukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss pisket kremfløte
  • 2 stk After Eight sjokolade
  • Fremgangsmåte:

    Ha kakaoen, sukkeret, vaniljesukkeret og 2 dl av melken i en kjele. Kok opp under omrøring. Spe i resten av melken. Rør om til kakaoen når kokepunktet. Ha 4 cl mintlikør i en kopp, fyll så på med kakao og rør om. Server varm med 4 ss pisket krem og After Eight sjokolade på toppen.
  • Kjempegod og sunn helgemat
  • Hasselnøttvafler
  • Dette er guttas favoritt-kakaodrink! Oppskriften er litt kraftigere på smak enn de to andre kakaoene, noe Monica erfarer at mannfolket liker best.

    Hvit Kakao

Ingredienser:
  • 4 cl mintlikør
  • ½ dl vann
  • 4 dl helmelk
  • 1 ½ plate hvit Dronningsjokolade
  • ½ ts vaniljesukker
  • 4 ss pisket krem
  • Fremgangsmåte:

    Kok opp vannet i en kjele. Brekk opp 1 plate med hvit sjokolade, og smelt den i det varme vannet. Spe på med melken og ha i vaniljesukkeret. Varm det langsomt opp til kokepunktet under stadig omrøring. Ha 4 cl mintlikør i et latteglass, fyll så opp med kakao og rør om. Serveres varm med 4 ss pisket krem og revet hvit sjokolade.

    Lys Kakao

Ingredienser:
  • 4 cl mintlikør
  • ½ dl vann
  • 4 dl helmelk
  • 100 gram lys kokesjokolade
  • 4 store marshmallows
  • 20 gram melkesjokolade, revet
  • Fremgangsmåte:

    Kok opp vannet i en kjele. Brekk opp 1 plate lys kokesjokolade, og smelt den i det varme vannet. Spe på med melken. Varm alt langsomt opp til kokepunktet under stadig omrøring. Ha 4 cl mintlikør i en kopp, fyll opp med kakao og rør om. Serveres varm med 4 marsmallows, topp det hele med revet melkesjokolade.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!