Dip til festen!

Lag lekre hjemmelagde diper til helgas fest!

Sist oppdatert
En god dip er det "lille ekstra", enten du koser deg med sunn snacks, inviterer til vospiel eller skal kose deg sammen med kjæresten.

  • Lett og godt!
  • Sunn snacks
  • Nå bugner det av grønnsaker
  • Her er noen smakfulle dipforslag:

    Grønnsaksdip
    Perfekt dip til grønnsakene
    Ingredisenser:
  • 2 ½ dl lettrømme
  • 2 ½ dl lettmajones
  • smak til med 2 ss ketchup
  • 2 ss klippet frisk gressløk
  • Slik gjør du det: Like deler av lettmajones og lettrømme kan smakes til med tomatketchup, sennep og rikelig finklippet gressløk. Grønnsaker som passer ypperlig til er blomkål, brokkoli, gulrot, kålrot, slangeagurk eller rød paprika, Sunt og godt!

    Guacamole
    Guacamole er laget av most avocado.
    Ingredienser:
  • 2 stk avocado
  • saften av ½ stk lime
  • 1 ss finhakket løk (evt. en hvitløksbåt)
  • 2 ts hakket rød chili
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • smak til med salt og pepper
  • Slik gjør du det: Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene. Hakket vårløk (eller hvitløk) kan brukes i stedet for vanlig løk. Smak til med salt og pepper. Perfekt som dip til grønnsaker og salte maischips, eller som tilbehør til middagsretter med kjøtt eller fisk.

    Eple-tzatziki
Bytt ut agurken med eple i tzatzikien. Overraskende godt som dipp til grønnsaksnacks og potetchips!
Ingredienser:
  • 2 stk eple
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 2 dl yoghurt naturell
  • salt og pepper
  • Slik gjør du det: La yoghurten renne av gjennom et kaffefilter ca 30 minutter. Riv eplene på et rivjern. Klem litt veske ut av eplene. Bland epler, yoghurt, hvitløk, salt og pepper. Serveres som dipp til grønnsakssnack og potetchips.

    Eggedipp
    Eggedipp er godt til friske grønnsaker som gulrot, agurk eller kålrot.
    Ingredienser:
  • 2 stk egg kokt i 8 minutter
  • 1 beger kremost med krydder
  • 1- 2 dl lettrømme
  • Slik gjør du det: Eggene avkjøles, skrelles og finmoses med ost og rømme. Tilsett smak etter behag og la dippen stå kjølig fram til servering. Rør inn litt melk dersom den blir for tykk. Serveringsforslag: Skrell noen gulrøtter og sett dem i en dyp skål sammen med dippen. Dypp og knask av hjertets lyst.

    Mango-/rømmedip
    En dip med spennende smak.
    Ingredienser:
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss mangochutney (evt søt chilisaus)
  • litt salt og kvernet pepper
  • Slik gjør du det: Bland inn noen skjeer mangochutney eller søt chilisaus i rømmen og smak til med salt og pepper. La den stå i kjøleskapet og trekke smak en stund før servering. Server med potetchips, potetbåter eller ønskede grønnsaker.

    Kilder: frukt.no, aperitif.no, Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
dip_hoyde.gif

Denne saken ble første gang publisert 23/10 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også