Lekker eplekake


Ingredienser til 4 porsjoner
  • 75 g hvetemel
  • 2 eggehviter
  • 2 egg
  • 225 g smør
  • 375 g sukker
  • 375 g hasselnøtter
  • 1 ss epleblomsthonning
  • 1/2 vaniljestang, splitt den og ta ut frøene
  • 1/2 dl sider
  • 1 dl eplemost
  • 1,5 kg gode, søte epler
  • Tilberedning:
  • Vanskelighetsgrad: 3 av 5
  • Tid: 40 min
  • 1 Skrell og kjern ut eplene og skjær dem i små biter. Hell over en blanding av eplemost, sider, vaniljefrø og sukker, og la trekke i 10-15 minutter.
  • Finhakk hasselnøttene og rør dem sammen med smør og sukker til en bløt krem. Tilsett egg, eggehviter og mel. Deigen skal være ganske bløt. Ha den i en smurt springform. Sil eplebitene og hell væsken i en liten gryte. Fordel eplebitene på deigen.
  • Stek kaken ved 180 °C i 45-50 minutter. Dekk eventuelt med folie så kaken ikke blir for mørk på toppen.
  • Kok inn væsken fra eplebitene til en tykk sirup, som helles over kaken når den er blitt avkjølt. Spis eplekaken med lettpisket krem.


  • Oppskriften er hentet fra Matinorden.no!
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!