Lag en deilig eplekake!
Hva er vel bedre enn en nystekt og lun eplekake med vaniljeis, vaniljesaus eller pisket krem til?
- Oppskriften er hentet fra Matinorden.no!
-
Fyll huset med deilig duft og skap den perfekte rammen rundt middagen!
Nå kan du invitere vennene dine over på hjemmelaget munnfull..
Lekker eplekake
Ingredienser til 4 porsjoner
- 75 g hvetemel
- 2 eggehviter
- 2 egg
- 225 g smør
- 375 g sukker
- 375 g hasselnøtter
- 1 ss epleblomsthonning
- 1/2 vaniljestang, splitt den og ta ut frøene
- 1/2 dl sider
- 1 dl eplemost
- 1,5 kg gode, søte epler
- Tilberedning:
- Vanskelighetsgrad: 3 av 5
- Tid: 40 min
- 1 Skrell og kjern ut eplene og skjær dem i små biter. Hell over en blanding av eplemost, sider, vaniljefrø og sukker, og la trekke i 10-15 minutter.
- Finhakk hasselnøttene og rør dem sammen med smør og sukker til en bløt krem. Tilsett egg, eggehviter og mel. Deigen skal være ganske bløt. Ha den i en smurt springform. Sil eplebitene og hell væsken i en liten gryte. Fordel eplebitene på deigen.
- Stek kaken ved 180 °C i 45-50 minutter. Dekk eventuelt med folie så kaken ikke blir for mørk på toppen.
- Kok inn væsken fra eplebitene til en tykk sirup, som helles over kaken når den er blitt avkjølt. Spis eplekaken med lettpisket krem.
-
- Oppskriften er hentet fra Matinorden.no!
Denne saken ble første gang publisert 03/08 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.