• Oppskriftene er hentet på Matinorden.no!
  • Pølser er enkle å hive på grillen om sommeren, og veldig lettvint mat utenfor hjemmet.

    Her får du noen lekre oppskrifter.

    Grillpølser med krydder og hvitløk


Du trenger:
  • 1 kg kvernet okse- og svinekjøtt
  • 3 dl melk
  • ½ ts pepper
  • ½ ts muskat
  • 2 fedd hvitløk
  • 25 g salt
  • 1 ts tørket krydder (oregano, merian, paprika ol.)
  • eller litt hakket fersk krydderplante
  • Hvis ikke kjøttet har mellom 15-20 prosent fett i seg, må du tilsette spekk, cirka 150 gram.

    Slik gjør du:

    1) Kjøtt og salt blandes med krydder og væske.

    2) Stappes i lammetarm 26/28.

    3) Kokes cirka 20 minutter eller til en kjernetemperatur på 73 ºC oppnås og legges deretter på grillen.

    Lammepølse

    Du trenger:
  • 0,5 kg lammekjøtt
  • 0,5 kg svinekjøtt
  • 3 dl melk
  • 25 g salt
  • 4 g hvit pepper
  • 3 g tørket hvitløk
  • 4,5 g tørket persille
  • 50 g potetmel
  • Hvis ikke kjøttet har mellom 15-20 prosent fett i seg, må du tilsette spekk også. Cirka 100 gram.

    Slik gjør du:

    1) Kjøttet (og spekk) kvernes blandes med øvrige ingredienser.

    2) Stappes i lammetarm, røykes og trekkes til de er gjennomvarme.

    3) Pølsene kan røykes i en ABU-ovn.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!