Du kan gjøre det utroligste med bare en sjokoladeplate og en pakke frokostblanding. Her er noen forslag til helgesnop som du lager selv!

Fylte appelsiner
Ikke bare ser de lekre ut, de er også farlig gode!

Ingredienser:
4 store appelsiner
1 boks vaniljeis
1 pose hasselnøttkjerner
1 plate lys sjokolade

Slik gjør du det:
1. Skjær av øverste del av appelsinen med en skarp kniv, slik at det ser ut som om den har et lokk. Ta vare på den øverste delen.
2. Bruk kniv og skje for å skjære/skrape ut fruktkjøttet. Det kan gjerne ligge igjen litt fruktkjøtt i bunnen. Husk å ta vare på fruktkjøtt og appelsinsaften i en bolle.
3. Fruktkjøttet skal brukes til å blande med vaniljeisen som du stapper godt nede i den nå tomme appelsinen. Hakk hasselnøttene, rasp sjokoladen og strø på toppen. Sett på lokket, la appelsinene stå en stund i fryseren før du serverer den.
Tips: Skjær av et bittelite lag av bunnen for å få appelsinen til å stå mer støtt.

Sjokoris
Denne enkle snopen minner litt om de tradisjonelle risbollene man lager til jul, men skal spises umiddelbart mens de er varme, nam nam!

Ingredienser:
En pose puffet ris
En stor plate lys sjokolade

Slik gjør du det:
1. Varm sjokoladen i en kjele på svak varme på komfyren, eller på en rist over et varmt vannbad. Rør godt slik at all sjokoladen er smeltet.
2. Hell ønsket mengde sjokolade i en dessertskål og bland oppi puffet ris.
3. La herligheten stå i kjøleskapet cirka 5 minutter slik at sjokoladen ikke er altfor varm, men fremdeles flytende når du spiser. Strø gjerne hakkede mandler, salte peanøtter eller kokos over. Spises med skje!
Tips: Puffet ris kan byttes ut med corn flakes.

Mandelknekk
Du trenger ikke å vente til jul for å lage snop. Mandelknekk er en suksess året rundt!

Ingredienser:
1 dl kremfløte
2 dl sukker
2 dl lys sirup
1 dl skåldede mandler

Slik gjør du det:
1. Bland alle ingrediensene bortsett fra mandlene i en tykkbunnet vid kjele. Kok kraftig uten lokk i 10-15 minutter.
2. Vend hakkede mandler i sukkerrøren. Fordel røren i små former. Det går lettere om det helles fra en liten mugge. Fordel over hele mandler.
3. For å sjekke om knekken er ferdig skal du ha en dråpe av røren i kaldt vann. Vent en stund. Går det an å rulle en kule av den, er den ferdig.

Nøttesjokolader
Små godbiter perfekt for en kveld i sofakroken!

Ingredienser:
175 g hvit sjokolade
100 g havrekjeks
100 g makedemianøtter
25 g ingefær, hakket
175 g mørk sjokolade

Slik gjør du det:
1. Legg bakepapir på et brett. Bryt den hvite sjokoladen i små biter, og legg dem i en stor bolle satt over en gryte med småkokende vann. Rør til sjokoladen er smeltet.
2. Brekk kjeksen i små biter. Rør dem inn i den smeltede sjokoladen sammen med de hakkede nøttene og ingefæren.
3. Ta toppede teskjeer av blandingen og legg på stekebrettet. Avkjøl til sjokoladen er stiv, og ta nøttesjokoladene av bakepapiret. Dypp så i smeltet mørk sjokolade. Avkjøl på brett til de er stivnet. Vel bekomme!

Marshmallows-kos
Gjør deg klar for et smakelig sukker-kick!

Ingredienser:
1 pose små marshmallows
1 plate melkesjokolade
En boks valnøtter

Slik gjør du det:
1. Legg bakepapir på et brett. Smelt sjokoladen og hakk opp valnøttene.
2. Hell marshmallows og valnøtter i sjokoladen og rør til alt er dekket av sjokolade.
3. Legg teskjefulle topper av blandingen på bakepapiret. La stå i kjøleskapet til de er stivnet.
Tips: Hvis du ikke får tak i mini-marshmallows kan du bruke store. Bare klipp dem i mindre biter med kjøkkensaks før du blander dem i sjokoladen.

Kilder: www.tine.no, Spektrum "Sjokolade",
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!